Wil jij de regel- en werkdruk verlagen in jouw praktijk? Doe dan mee aan onze pilot!

feb 20, 2019 | Chantal

Goed nieuws! Chantal, onze digitale doktersassistente, heeft hard geblokt de afgelopen maanden en is klaar voor haar afstudeerstage (in de vorm van enkele pilots). Zouden de assistenten van jouw praktijk wel wat ondersteuning kunnen gebruiken? Chantal is slim, snel en 24/7 beschikbaar om stage te komen lopen.  

Wat Chantal te bieden heeft

Chantal is bedreven in onder meer het opzetten van e-consulten, het doen van intakes en het ondersteunen bij diverse administratieve taken (denk aan de afhandeling van herhaalrecepten, inschrijvingen of klachten). Bekijk deze pagina en onderstaande video om een idee te krijgen van Chantals werkwijze.

Uiteindelijk zal Chantal de werkdruk van praktijkassistenten verminderen en zelfstandig veel informatie kunnen vergaren.

De ideale stageplaats

Chantal zou het liefst stagelopen bij enkele moderne, innovatieve praktijken die haar de ruimte geven om te laten zien wat ze kan en haar vaardigheden volop kunnen benutten. Daarnaast is het vanuit ons als Zaurus van belang dat deelnemende praktijken ons de nodige feedback verschaffen zodat we kunnen zien of de opleiding die Chantal bij ons genoten heeft adequaat is.

Ons team staat gedurende de complete stageperiode voor de deelnemende praktijken klaar om waar nodig ondersteuning te bieden en Chantals werkwijze toe te lichten. Daarnaast leren wij ook graag van het team van jouw praktijk, zodat we inzicht kunnen krijgen in in hoeverre de opleiding van Chantal aansluit bij jullie werkprocessen.

pilot digitale assistent zorg

De stage-/pilotdoelen

Uiteindelijk is het doel van de stage dat Chantal haar opleiding kan afronden met een goede dosis ervaring in het werkveld. Daarnaast is het de bedoeling dat ze een bijdrage heeft kunnen leveren aan het verbeteren van de werkprocessen in de deelnemende praktijken in de vorm van onder andere:

  • Het verlagen van werkdruk bij de doktersassistenten;
  • Kortere wachttijden voor patiënten (ze kunnen bij Chantal terecht in plaats van dat ze moeten bellen);
  • Het faciliteren van online intakes en e-consulten;
  • Tijdsbesparing bij het afhandelen van herhaalrecepten;
  • Kostenbesparing (tijd = geld).

Meld je gauw aan

In Chantals afstudeerfase loopt ze stage bij maximaal 8 huisartsenpraktijken. Deze stages starten in de loop van april.

Op dit moment zijn alle 8 plekjes vergeven. Als je toch graag zou willen dat Chantal het team van jouw praktijk komt versterken kun je alsnog onderstaand formulier invullen. We plaatsen je dan op de wachtlijst en nemen contact op zodra Chantal weer beschikbaar is voor nieuwe uitdagingen.

© 2020 Zaurus B.V.