Enovation Zaurus integratie

Beeldbellen vanuit externe software met slimme integraties

Nu zorgorganisaties op grote schaal aan het digitaliseren zijn, is het van groot belang dat nieuwe systemen en werkwijzen deel gemaakt worden van het bestaande zorgproces. Zo ook onze digitale spreekkamers, waarmee organisaties e-consulten via beeldbellen en berichtenuitwisseling faciliteren. Vanuit Zaurus bieden wij diverse mogelijkheden aan om onze technologie te koppelen aan centrale zorgsystemen.

SAP logo software integraties
Chipsoft logo
hl7 logo

De generieke koppeling

De ontwikkeling van een ‘custom’ koppeling kost best wat tijd en geld en wanneer de nood aan de man is (zoals dit jaar met covid-19) zijn organisaties gebaat bij een snelle oplossing die minder manuren en kosten vergt.

Met het oog hierop hebben wij onze generieke koppeling ontwikkeld: een solide ‘basis’ waarmee organisaties met minimale inspanning veilig videobelfunctionaliteiten vanuit onze digitale spreekkamers kunnen koppelen / integreren met hun zorginformatiesystemen.

Het beeldbellen verloopt dan niet via onze apps, maar via onze spreekkamer interface met het logo van de zorgorganisatie:

 

SAP-koppeling Zuyderland

 

Voor zowel de zorgverlener als de patiënt is de generieke koppeling simpel en gebruiksvriendelijk:

 • Patiënten kunnen gemakkelijk deelnemen aan een e-consult, zonder een Zaurus-account aan te maken;
 • Patiënten ontvangen een unieke link om deel te nemen, bijvoorbeeld via het patiëntenportaal van de organisatie;
 • Zorgverleners en patiënten kunnen deelnemen via de webbrowser van hun keuze, vanaf een desktop, laptop, smartphone of tablet;
 • Afspraken voor digitale consulten kunnen direct in het zorginformatiesysteem ingepland worden, op dezelfde manier als ‘fysieke’ consulten;
 • De zorgverlener start gemakkelijk het gesprek vanuit het EPD;
 • Er hoeven geen extra handelingen uitgevoerd te worden – dit voorkomt fouten en is een stuk efficiënter.

Op dit moment werken de volgende zorgorganisaties met deze generieke koppeling:

logo Zuyderland
OLVG logo
UMCG
Ziekenhuis St Jansdal
Centrum Oosterwal logo
HUID Medisch Centrum

De generieke koppeling is zo opgezet dat deze gecombineerd kan worden met ieder zorginformatiesysteem. Bij Zuyderland Medisch Centrum werken ze met SAP, bij OLVG, het UMCG en Ziekenhuis St Jansdal met Epic en bij Centrum Oosterwal en HUID Medisch Centrum met Chipsoft, gekoppeld via Brightfish.

Custom software-integratie met HL7

Het is ook mogelijk om zorgsystemen aan Zaurus te koppelen op basis van onze API’s in combinatie met HL7 (ofwel Health Level 7, de wereldwijde standaard voor veilige, elektronische informatie-uitwisseling in de zorg).

Deze manier van koppelen heeft, zoals deze momenteel wordt ingezet, enkele belangrijke verschillen ten opzichte van bovengenoemde generieke koppeling. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Zaurus applicaties en moeten ook patiënten een account aanmaken.

Deze werkwijze heeft onder meer de volgende voordelen:

 • Patiënten kunnen deelnemen aan videoconsulten met hun eigen Zaurus-account en dit account hergebruiken voor toekomstige consulten;
 • Zorgverleners en patiënten kunnen deelnemen vanaf een desktop, laptop, smartphone of tablet;
 • Wanneer de zorgverlener het beeldbelgesprek gestart, gaat de beltoon van de patiënt af;
 • De Zaurus apps zijn te customizen met het logo en de kleuren van de zorgorganisatie;
 • Afspraken voor digitale consulten kunnen direct in het zorginformatiesysteem ingepland worden, op dezelfde manier als ‘fysieke’ consulten;
 • De zorgverlener start gemakkelijk het gesprek vanuit het EPD;
 • Er hoeven geen extra handelingen uitgevoerd te worden – dit voorkomt fouten en is een stuk efficiënter.

Het Radboudumc maakt zeer succesvol gebruik van deze custom software-integratie.

radboudumc logo

Een koppeling als deze kan gerealiseerd worden wanneer het zorginformatiesysteem van de organisatie in kwestie een API beschikbaar heeft om de integratie mee te realiseren. Bij het Radboudumc werken ze met het Epic EPD.

Samenwerkingen met leveranciers van zorginformatiesystemen

Uiteraard werken we graag samen met de leveranciers van zorginformatiesystemen. Zij kennen hun software het best en kunnen bij het tot stand brengen van een integratie met ons platform goed inspelen op de wensen van hun klanten.

Een dergelijke samenwerking kan diverse vormen aannemen. Zo heeft het Nederlandse Symax, ontwikkelaar van het Mextra EPD, onze beeldbelfunctionaliteiten beschikbaar gesteld in hun EPD middels onze generieke EPD-koppeling.

Ook zetten we internationaal stappen door Zaurus beschikbaar te stellen in de AppOrchard, de appstore van Epic. Een mooi signaal aan (toekomstige) klanten die Epic gebruiken dat wij graag investeren in onze technische toegankelijkheid en ons hebben laten toetsen aan Epics eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en privacy.

Pharmapartners
App Orchard

Interesse in geïntegreerd beeldbellen via Zaurus?

We zijn erg benieuwd naar je wensen! Neem gerust contact met ons op, we denken graag mee.

×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.