beeldbellen in de zorg op verschillende apparaten

Beeldbellen via onze digitale spreekkamers

Zorg op afstand is de toekomst. Beeldbellen biedt face-to-face contact tussen een zorgverlener en patiënt, zonder onnodige reistijd. De digitale spreekkamers van Zaurus zijn een ideale manier om zulke beeldzorg (ook wel beeldschermzorg genoemd) te verlenen.

We hebben een breed arsenaal aan functionaliteiten beschikbaar om beeldbellen in de zorg veilig en gebruiksvriendelijk te faciliteren. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Via beeldbellen zorg leveren of ontvangen, waar je ook bent

Het handige van beeldbellen via Zaurus is dat je als zorgverlener of zorgvrager niet gebonden bent aan een locatie of een specifiek apparaat. Zaurus is beschikbaar voor desktop computers, tablets en smartphones.

Beeldbellen vanuit huis, een flex-plek, een vakantie-adresje of terwijl je onderweg bent is dus geen probleem.

beeldbellen in de zorg - zwangere vrouw beeldbelt met arts
beeldbellen in de zorg met meerdere deelnemers

Voer gesprekken met meerdere deelnemers tegelijk

Afhankelijk van je abonnement kunnen er tussen de 4 en 100 mensen deelnemen aan je beeldbelgesprekken. Ideaal voor bijvoorbeeld multidisciplinair overleg (MDO’s), het bijschakelen van externe specialisten of mantelzorgers en groepstherapiesessies!

Onze techniek is zo ingericht dat ook beeldbelgesprekken met meerdere deelnemers soepel blijven verlopen en kwalitatief hoogstaand blijven.

Beeldscherm delen

Het kan handig zijn om degene waarmee je beeldbelt te laten meekijken in specifieke bestanden zonder dat je deze ook hoeft op te sturen. Via de digitale spreekkamers van Zaurus kun je je beeldscherm delen tijdens een beeldbelgesprek.

De ontvangende partij kan het gedeelde scherm desgewenst vergroten (tot full screen grootte) om kleinere lettertjes gemakkelijk te lezen.

arts deelt beeldscherm tijdens beeldbellen met patient
berichten en bestanden uitwisselen Zaurus

Chatten en bestanden uitwisselen

De digitale spreekkamers zijn niet enkel te gebruiken voor beeldbellen.

Ook tekstberichten en (grote) bestanden wissel je gemakkelijk uit in de spreekkamer, bijvoorbeeld vooraf aan een consult om informatie te sturen ter voorbereiding.

 

Annoteren op een whiteboard

Iedere spreekkamer kan beschikken over een eigen whiteboard. Hierop kunnen deelnemers tegelijk tekenen en schrijven.

Er kunnen ook afbeeldingen of pagina’s van PDFs geüpload worden, zodat hierop geannoteerd kan worden. Ideaal voor sheets met oefeningen of het bespreken van fotomateriaal zoals röntgenfoto’s.

whiteboard met röntgenfoto
SAP-koppeling Zuyderland

Deelnemen zonder accountregistratie

Is accountregistratie voor bepaalde contacten / zorgvragers wat ingewikkeld? Je kunt hen ook gasttoegang geven tot een digitale spreekkamer. Ze kunnen dan via een link in hun browser met een unieke code deelnemen, zonder een app te hoeven downloaden of zich te registreren.

Zo houden we beeldbellen in de zorg laagdrempelig en simpel!

Videoconsulten voeren vanuit je eigen zorginformatiesysteem

Uiteraard biedt Zaurus een heel gebruiksvriendelijke interface om de digitale spreekkamers te gebruiken – toch begrijpen we dat het soms handig kan zijn om direct vanuit een zorginformatiesysteem of bijvoorbeeld een patiëntportaal toegang te krijgen tot een videoconsult.

We bieden diverse integratiemogelijkheden, afhankelijk van de wensen van jouw organisatie.

Enovation Zaurus integratie
Digitale assistenten Enovation Zaurus

Zet digitale assistenten in

Onze digitale assistenten, een soort uitgebreide, slimme chatbots, werken vanuit de digitale spreekkamers. Ze bieden zorgorganisaties tal van mogelijkheden om hun werk- en communicatieprocessen te optimaliseren.

Kijk mee via smart glasses

Zaurus heeft ook een aparte app beschikbaar voor smart glasses. Hiermee kunnen videobeelden gestreamed worden vanuit de bril naar het platform. Zo is het mogelijk om ‘mee te kijken’ met de handelingen van een ander – denk aan, bijvoorbeeld, een chirurg die een operatie streamt richting andere medisch specialisten of studenten.

Vuzix M400 smart glasses
videoconsult met inbeller rechts

Inbellen – telefonisch of via SIP

Is de internetverbinding niet toereikend voor een goede beeldbel-ervaring? Door telefonisch in te bellen in de digitale spreekkamer kan er alsnog deelgenomen worden aan het consult.

Ook is het mogelijk om in te bellen via SIP, zodat er gebruikgemaakt kan worden van video conferencing sets.

Neem videoconsulten op

Soms kan het fijn zijn om na afloop van een videoconsult de opnames nog eens terug te kijken. Denk aan een zorgvrager die zich niet herinnert wat er precies gezegd is, of iemand die wel betrokken is bij de behandeling, maar niet aanwezig kon zijn tijdens het consult.

Een opname maken (beschikbaar in specifieke abonnementen) kan dan een uitkomst zijn.

beeldbellen in de zorg met opnamefunctie

“Zaurus is veel meer dan alleen een applicatie om videogesprekken te voeren! Zaurus zal binnen het Radboudumc buiten de initiële videogesprekken op alle niveaus gebruikt gaan worden, denk aan:

  • Videoconsulten tussen zorgprofessionals en patiënten;
  • Het aan laten sluiten van mantelzorgers bij (video)consulten;
  • Remote support krijgen via de servicedesk ICT;
  • Videoconferencing;
  • Multidisciplinair overleg in kleine groepen;
  • Veilig chatten met collega’s.

Ook verheug ik me op de inzet van de chatbots, omdat ik verwacht dat deze significante impact gaan hebben op het verlichten van de werklast van zorgcollega’s.”

Bart Luijten

Medisch Technoloog, Radboudumc

“We zijn heel technologie-minded en richten ons erg op hoe we patiëntenzorg met onze technologie zo goed mogelijk kunnen maken. Wat mij aan Zaurus heel positief opviel ten opzichte van anderen – en wat ook een heel belangrijke rol heeft gespeeld bij de keuze voor Zaurus – is de manier waarop er meegedacht wordt en dat het Zaurus-team het net zo’n leuke uitdaging vond als wij.

Wij willen voorop lopen in de zorg, voorop lopen in techniek. Zaurus biedt veel elementen die bij doorontwikkeling onze praktijk erg kunnen steunen.”

Arjen Hoogendam

Internist vasculair geneeskundige, Diabeter

“De verpleegkundigen van het UMCG initiëren de vergaderingen [voor de warme overdracht van patiënten van het ziekenhuis naar de thuiszorg]. Het is daarom belangrijk dat het programma laagdrempelig is voor zowel de wijkverpleegkundigen, als de patiënten en eventueel mantelzorgers.

Zaurus is zeer gebruiksvriendelijk, dus aan collega’s die ook willen videobellen in de zorg zou ik als tip mee willen geven: gewoon doen!”

Maarten de Jong

Afdeling chirurgische oncologie, UMCG

“Mijn coachingsgesprekken vinden ook plaats vanuit de digitale spreekkamer. Werkt goed! Ook tot verbazing van coachklanten, werkt het prima! Als de verbinding maar goed is… en dan heb ik het niet alleen over het netwerk 😉 “

Wendy Rientjes

Organisatiecoach, auteur en trainer, Rientjes Advies

“Ik ben erg blij dat we samen met Zaurus zo snel aan de slag zijn met de online spreekkamer, nu de coronacrisis er zo sterk om roept!”

Michiel van den Bos

Manager ICT, Stichting Humanitas

OLVG logo
logo Zuyderland
Allerzorg

Interesse in beeldbellen via Zaurus?

Probeer de spreekkamers gratis uit of ga met ons in gesprek over je wensen!

×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.