Beeldbellen via Zaurus

Zorg op afstand is de toekomst. Beeldbellen biedt face-to-face contact tussen een zorgverlener en patiënt, zonder onnodige reistijd. De digitale spreekkamers van Zaurus zijn een ideale manier om zulke beeldzorg (ook wel beeldschermzorg genoemd) te verlenen.

We hebben een breed arsenaal aan beeldbelfunctionaliteiten beschikbaar. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Beeldzorg leveren of ontvangen, waar je ook bent

Het handige van beeldbellen via Zaurus is dat je als zorgverlener of zorgvrager niet gebonden bent aan een locatie of een specifiek apparaat. Zaurus is beschikbaar voor desktop computers, tablets en smartphones.

Beeldbellen vanuit huis, een flex-plek, een vakantie-adresje of terwijl je onderweg bent is dus geen probleem.

Voer gesprekken met meerdere deelnemers tegelijk

Afhankelijk van je abonnement kunnen er tussen de 4 en 40 mensen deelnemen aan je beeldbelgesprekken. Ideaal voor bijvoorbeeld multidisciplinair overleg (MDO’s) of groepstherapiesessies!

Onze techniek zorgt voor zogeheten ‘mixed’ streams – dit betekent dat als er meerdere deelnemers zijn, hun individuele videostreams worden samengevoegd tot één stream. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ook beeldbellen met meerdere deelnemers soepel verloopt.

Beeldscherm delen

Het kan handig zijn om degene waarmee je beeldbelt te laten meekijken in specifieke bestanden zonder dat je deze ook hoeft op te sturen. Via de digitale spreekkamers van Zaurus kun je je beeldscherm delen tijdens een beeldbelgesprek. 

De ontvangende partij kan het gedeelde scherm desgewenst vergroten om kleinere lettertjes gemakkelijk te lezen. 

Neem videoconsulten op

Soms kan het fijn zijn om na afloop van een videoconsult de opnames nog eens terug te kijken. Denk aan een zorgvrager die zich niet herinnert wat er precies gezegd is, of iemand die wel in de digitale spreekkamer zit, maar niet aanwezig kon zijn tijdens het consult.

Als ervoor wordt gekozen om een videoconsult op te nemen kan deze nadat het gesprek afgerond is in de digitale spreekkamer gedownload worden als een MP4-bestandje.

De opnamefunctie is momenteel alleen op aanvraag beschikbaar voor organisaties met een uitgebreider Zaurus-abonnement.

Kijk mee via smart glasses

Zaurus heeft ook een aparte app beschikbaar voor smart glasses. Hiermee kunnen videobeelden gestreamed worden vanuit de bril naar het platform. Zo is het mogelijk om ‘mee te kijken’ met de handelingen van een ander – denk aan, bijvoorbeeld, een chirurg die een operatie streamt richting andere medisch specialisten of studenten. 

Videoconsulten voeren vanuit je eigen app of zorginformatiesysteem

Uiteraard biedt Zaurus een heel gebruiksvriendelijke interface om de digitale spreekkamers te gebruiken – toch begrijpen we dat het soms handig kan zijn om direct vanuit een zorginformatiesysteem of mobiele app te kunnen beeldbellen.

Daarom maken we het mogelijk om onze beeldbelfunctionaliteiten te ‘embedden’ in andere systemen. Ook hebben we een generieke koppeling beschikbaar, waarmee de digitale spreekkamers vanuit ieder EPD toegankelijk gemaakt kunnen worden.

Interesse in videoconsulten via Zaurus?

Volg een gratis webinar of ga met ons in gesprek over je wensen!

© 2020 Zaurus B.V.